Jump to content

m@dd forum

Take a moment to join us, we are waiting for you.

pcmadd

Cum Sa Prelungim Durata De Viata A Bateriilor De Laptop

Rate this topic

Recommended Posts

Sfaturi întreÅ£inere baterie laptop 

1. Ţine-ţi laptop-ul rece– cu cât laptop-ul tău rămâne mai rece, cu atât bateria lui va dura maimult, deoarece supraîncălzirea face ca notebook-ul să funcţioneze maipuţin eficient. Pentru a-l menţine rece, ai grijă ca fantele de aerisiresă nu fie blocate şi fii atent la cooler – acesta trebuie săfuncţioneze normal. De asemenea, există o serie de accesorii pe piaţăcare te pot ajuta să-ţi păstrezi laptop-ul rece.

 

2. Redu lumina display-ului –Display-ul laptop-ului are nevoie de multă energie pentru a se aprindeşi a funcţiona. Dacă rămâi fără baterie, încearcă să reduciluminozitatea display-ului, în loc să-l ţii la luminozitatea maximă.Evident, şi dimensiunile contează în acest caz: un display mai mare vaconsuma mai mult.

 

3. Optimizează setările de consum energetic– Pentru a prelungi pe cât posibil autonomia bateriei laptop-ului,du-te în Control Panel la „Power Options†şi selectează de acolo cel maieficient plan energetic.

 

4. Menţine curate extremităţile bateriei– curăţarea extremităţilor bateriei o dată la două luni cu un materialtextil moale şi un pic de spirt va îmbunătăţi transferul energiei de labaterie la laptop.

 

5. Dă-i bateriei câteva „zile libereâ€â€“ Dacă plănuieÅŸti să Å£ii laptop-ul în priză pentru o săptămână întreagăsau chiar mai mult, scoate bateria mai întâi. Dacă o laÅŸi la locul ei, ovei uza, încârcând-o ÅŸi descărcând-o într-una fără să ai măcar nevoiede ea.

 

6. Nu descărca bateria de tot – Bateriilemai vechi de laptop-uri trebuiau formatate – adică încărcate complet şidescărcate complet pentru o viaţă mai lungă. Însă acest lucru nu maieste necesar în cazul noii generaţii de baterii Li-Ion. Stoarcereaultimei picături de energie dintr-o baterie de laptop o va uza, mai alesdacă acest lucru se întâmplă foarte des.

 

7. Închide aplicaţiile inutile– Închide toate aplicaţiile care funcţionează în background şi de carenu ai nevoie. Îţi vor folosi inutil procesorul şi memoria ceea ce vaduce la consum energetic mai mare şi autonomie mai mică a bateriei.

 

8. Încearcă să foloseşti mai mult RAM– Încearcă acest lucru doar când rulezi aplicaţii care necesită multămemorie: acest lucru va duce la o putere mai mare de procesare în loc defolosirea memoriei virtuale, care utilizează hard disk-ul, consumândmai multă energie.

 

9. Fii atent la periferice –Dacă ai mai multe periferice şi dispozitive externe conectate la laptop,încearcă să mai deconectezi din ele şi să le păstrezi doar pe cele decare ai nevoie. Chiar şi mouse-ul tău are nevoie de energie pentru afuncţiona, aşa că, dacă ai nevoie de autonomie mai mare, deconectează-lşi foloseşte touchpad-ul în schimb.

 

10. Hibernate vs. Standby– ÃŽncearcă să foloseÅŸti opÅ£iunea „Hibernate†în loc de „Stand-byâ€atunci când laptop-ul funcÅ£ionează doar cu bateria. „Hibernate†închidecomplet calculatorul, economisind mult mai multă energie decât dacă arfi rămas în „Stand-byâ€, ÅŸi, de asemenea, continuă de unde te-ai oprit.

 

11. Scoate discul din unitatea optică– Chiar dacă nu sunt folosite, CD-urile, DVD-urile şi Blu-Ray-urile dinunitatea optică continuă să se învârtă, consumând energie preţioasă dinbaterie.

 

12. Bluetooth şi Wireless – Dacă nu le foloseşti, opreşte reţelele de Bluetooth şi Wireless. Acest lucru îţi va asigura o autonomie mai mare.

13. Schimbă bateria – pentru îmbunătăţirea autonomiei, cumpără o baterie de laptop mai bună pentru modelul pe care îl deţii.

 

14. Baterie secundară– există notebook-uri care suportă baterii secundare. Dacă deţii unastfel de laptop, încearcă să cumperi o baterie în plus pentru oautonomie mai mare.

 

Alte idei, sugestii??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...