Jump to content

m@dd forum

Take a moment to join us, we are waiting for you.

Sign in to follow this  
alin

Ghid Pentru Jucatorii Noi

Rate this topic

Recommended Posts

Ghid pentru utilizatorii noi

Bun venit la Ghidul League of Legends pentru utilizatorii noi. Acest tutorial îÈ›i oferă toate informaÈ›iile necesare pentru a putea lua parte la o bătălie pe Câmpiile Dreptății din Runeterra, începând cu tutorialul despre Poligonul de Antrenament, apoi continuând cu pregătirea de dinaintea jocului È™i cu regulile È™i strategiile de bază.

Cuprins

    [*]Tutorial [*]Primul tău joc [*]Selectarea campionului [*]Vrăji de invocator [*]Rune [*]Primii pași [*]Abilitățile campionilor (Video) [*]Alegerea unui culoar (Video) [*]Forțarea unui culoar (Video) [*]Tufișuri [*]Inhibitori (Video) [*]Nexus

Tutorial

După ce te conectezi la clientul PvP.net, ajungi pe pagina-È›intă League of Legends. De pe această pagină poÈ›i discuta online cu alÈ›i jucători, poÈ›i adăuga prieteni, poÈ›i naviga prin informaÈ›iile despre joc È™i, desigur, poÈ›i lansa un joc. Un prim pas foarte bun este să urmăreÈ™ti tutorialul. Acesta îÈ›i va prezenta interfaÈ›a de bază È™i conceptele de joc din League of Legends.

    [*]Pentru a lansa tutorialul, dă clic stânga pe butonul "Joc" din partea de stânga sus a clientului PvP.net. [*]În meniul Joc, selectează opÈ›iunea "Tutorial" din partea de dreapta jos. [*]După lansarea jocului, urmează instrucÈ›iunile prezentatorului.

Poligonul de Antrenament este un scenariu care te va ghida prin toate informaÈ›iile de bază despre cum să-È›i foloseÈ™ti campionul pe Câmpiile Dreptății. Dacă urmezi instrucÈ›iunile prezentatorului, vei învăța lucrurile elementare despre selectarea È™i folosirea abilităților campionului È™i ale invocatorului, precum È™i informaÈ›iile de bază despre turete È™i inhibitori.

Posted Image

Primul tău joc

După ce ai parcurs tutorialul, îÈ›i va prinde bine să vezi cum funcÈ›ionează toate acestea într-un joc real din League of Legends. Pentru a lansa primul tău joc, apasă din nou pe butonul "Joc". Dat fiind că acesta este primul tău joc, e recomandabil să deschizi un joc de antrenament, care îÈ›i oferă posibilitatea de a adăuga jucători controlaÈ›i de computer È™i numiÈ›i "boÈ›i". BoÈ›ii au niveluri de dificultate reglabile È™i îÈ›i vor oferi o experiență de joc mai previzibilă decât cea reală, până te obiÈ™nuieÈ™ti cu elementele de bază. Nu întotdeauna vei putea să joci un joc de antrenament doar între tine È™i boÈ›i. Dacă e aÈ™a, invită câÈ›iva prieteni sau găseÈ™te un alt joc, la care iau parte jucători de nivelul tău!

    [*]Pentru a lansa tutorialul, fă clic stânga pe butonul "Joc" din partea de stânga sus a clientului PvP.net. [*]În meniul Joc, selectează opÈ›iunea "Joc de antrenament" din partea de stânga jos. [*]Observi că ai ajuns la o listă de jocuri de antrenament. Pentru a găzdui propriul tău joc, apasă butonul "Creare joc". [*]Prin completarea câmpului "Nume" poÈ›i să dai o denumire jocului tău. [*]Iar acum protejează-È›i jocul printr-o parolă, completând câmpul "Parola", pentru a împiedica alăturarea altor jucători. [*]Fă clic pe "Creare joc" pentru a intra în anticameră. [*]De aici poÈ›i adăuga boÈ›ii. Din meniul derulant al fiecărei echipe, selectează boÈ›ii pe care È›i-ar plăcea să îi ai în echipă, apoi creează echipa adversară. Pentru ca experienÈ›a jocului să fie cât mai cuprinzătoare, completează ambele echipe cu numărul maxim de personaje. [*]După ce ai terminat de populat jocul, apasă butonul "Start joc".

După începerea partidei, vei ajunge la ecranul "Selectarea campionului", unde ai la dispoziÈ›ie 90 de secunde ca să te pregăteÈ™ti de luptă!

Selectarea campionului

După ce ai ajuns la "Selectarea campionului", primul pas pe care trebuie să-l faci e să alegi campionul pe care vrei să-l invoci. League of Legends îÈ›i oferă o gamă largă de campioni de diferite tipuri dintre care poÈ›i alege, de la campioni longevivi, de luptă corp la corp, până la campioni mai vulnerabili, de luptă la distanță, inclusiv magi puternici, ale căror vrăji produc daune grave. Dacă vrei să afli mai multe despre abilitățile unui campion, dă clic pe mica pictogramă din portretul campionului pentru a vizualiza informaÈ›iile despre el. Nu uita că ai la dispoziÈ›ie doar un minut È™i jumătate pentru a-È›i alege campionul. PoÈ›i vizualiza informaÈ›iile È™i pe îndelete, dând clic pe butonul "Vizualizare profil invocator" din dreapta sus a clientului PvP.net È™i apoi selectând fila "Campioni" sau vizitând site-ul comunității League of Legends.

După ce ai selectat campionul pe care vrei să-l invoci, apasă butonul "Invocare" din dreapta jos pentru a trece la faza următoare a pregătirii.

://.youtube.com/embed/H_nL34JlTVI

Posted Image

Abilităţile campionilor

Fiecare campion are la dispoziÈ›ie cinci abilități în decursul jocului. Primele trei sunt abilitățile standard ale campionului tău È™i sunt disponibile începând cu nivelul 1. A patra abilitate, numită abilitatea supremă, devine disponibilă în nivelul 6. De obicei este o abilitate foarte puternică, având adesea un timp de reactivare mai lung. A cincea abilitate este întotdeauna o abilitate pasivă. Această abilitate este gratuită È™i întotdeauna disponibilă.

La nivelul unu È™i la toate nivelurile ulterioare, eroul tău primeÈ™te un punct de abilitate. Când ai la dispoziÈ›ie puncte de abilitate de distribuit, vei vedea un semn plus deasupra fiecărei abilități disponibile. Dacă dai clic stânga pe semnul plus de deasupra unei abilități, se va debloca nivelul superior al abilității respective. Primele trei abilități au nivelul maxim 5, iar abilitatea supremă are nivelul maxim 3.

    [*]Sfat: Dacă încerci un personaj nou, e mai bine ca la început să nu-È›i plasezi toate punctele de abilitate într-o singură abilitate. Deblocarea cel puÈ›in a unui nivel de la o altă abilitate în prima fază a jocului îÈ›i va permite să foloseÈ™ti un repertoriu mai larg de tactici atunci când te confrunÈ›i cu un adversar.

 

Alegerea unui culoar

După ce ai ales abilitatea È™i articolele iniÈ›iale, treci la alegerea culoarului. Fiind începător, e mai bine să alegi un culoar cu un partener. Adânc ascuns în baza adversarului, lângă platforma invocatorului său, se află Nexus-ul inamic. Dacă distrugi Nexus-ul echipei adversare, ai câÈ™tigat jocul. Nexus-ul este păzit de mai multe turete amplasate la intervale egale, în culoare diferite. Trebuie să forÈ›ezi avansul pe aceste culoare pentru a ajunge la Nexus-ul adversarului. Însă, indiferent ce culoar alegi, în mod sigur vei da peste campionii È™i minionii adversarului. Un val de minioni este un grup de războinici controlaÈ›i de computer, care au fost plăsmuiÈ›i în Nexus-ul tău pentru a-È›i oferi sprijin când ataci baza adversarului. TotuÈ™i, minionii sunt relativ slabi când acÈ›ionează singuri È™i vor avea nevoie de asistenÈ›a ta ca să poată face față campionilor adversarului.

    [*]Sfat: Aplicarea unei lovituri mortale contra unui minion îÈ›i procură un supliment de aur, cu care poÈ›i apoi să cumperi articole. Asta se numeÈ™te "lovitura de graÈ›ie".

Posted Image

 

Forțarea unui culoar

Pe lângă minionii È™i campionii adversarului, mai trebuie să lupÈ›i È™i cu turetele. Turetele apără de valurile de minioni È™i de campioni agresori. Când forÈ›ezi avansul în teritoriul inamic, va trebui să distrugi turetele adversarului, altfel armata ta nu-È™i poate continua asaltul. Trupele tale nu vor putea avansa pe un culoar decât după ce tureta cea mai apropiată de ele va fi distrusă.

Însă ai grijă cum ataci, fiindcă nu e înÈ›elept să iei cu asalt o turetă fără ajutorul minionilor tăi. Turetele pot provoca daune majore chiar È™i celui mai puternic campion. Asigură-te că ai sprijinul unui val de minioni sau al unui campion aliat înainte să iei cu asalt o turetă.

    [*]Sfat: GraniÈ›a dintre teritoriul tău È™i cel al adversarului este marcată de un râu. Odată intrat în teritoriul inamic, fii cu ochii în patru! Sunt multe locuri în care jucătorii adversari te pot prinde într-o ambuscadă!

Posted Image

 

Tufișurile

Vei observa că, pe alocuri, Câmpiile Dreptății sunt acoperite de zone de ierburi È™i tufiÈ™uri înalte. PoÈ›i folosi aceste zone pentru a te ascunde, devenind astfel invizibil pentru minionii È™i campionii adversarului care sunt în afara tufiÈ™urilor. Aceste zone sunt foarte utile, căci îÈ›i permit să pregăteÈ™ti ambuscade sau să te retragi È™i să te ascunzi rapid la nevoie.

    [*]Sfat: Dacă vrei să rămâi complet invizibil pentru adversarii din apropiere, nu ataca atâta timp cât eÈ™ti încă în tufiÈ™uri. Dacă ataci din tufiÈ™uri, poziÈ›ia ta va fi deconspirată.

Posted Image

Inhibitorii

Când ajungi la baza echipei adversare, vei observa o structură mică imediat în spatele turetei care apără perimetrul. Respectiva structură se numeÈ™te inhibitor. Inhibitorul adversarului îÈ›i împiedică Nexus-ul să plăsmuiască super-minioni în culoarul respectiv. Super-minionii sunt forÈ›e armate deosebit de longevive È™i capabile să producă daune mari. Chiar È™i un număr mic de astfel de minioni pot crea probleme mari apărării adverse, prin urmare inhibitorul inamic e o È›intă strategică importantă.

    [*]Sfat: E mai bine să nu pierzi mult timp avansând în baza inamică după ce ai distrus un inhibitor. Un inhibitor distrus se va regenera după o vreme, împiedicându-È›i din nou Nexus-ul să plăsmuiască super-minioni, până când vei reuÈ™i să-l distrugi din nou!

Posted Image

 

Nexus-ul

Ultima ameninÈ›are din baza inamică este Nexus-ul. Acesta este cea mai importantă structură de pe câmpul de luptă, fiind în acelaÈ™i timp sursa minionilor adversarului. Tocmai pentru că este atât de important, Nexus-ul e apărat de cele mai puternice două turete ale echipei adversare. Asigură-te că eÈ™ti însoÈ›it de o armată puternică de minioni înainte să ataci Nexus-ul adversarului. Dacă însă reuÈ™eÈ™ti să distrugi Nexus-ul adversarului, ai zdrobit coloana vertebrală a maÈ™inăriei sale de război È™i vei fi declarat învingător.

    [*]Sfat: Spre deosebire de alte turete de pe hartă, cele care apără Nexus-ul se regenerează lent dacă li se provoacă daune și nu sunt complet distruse.

Posted Image

 

Ai terminat primul tău joc din League of Legends, felicitări! Dacă vrei să mai încerci alÈ›i campioni, e mai bine să joci în continuare contra unor boÈ›i, până descoperi care campioni se potrivesc mai bine stilului tău de joc. Dacă te simÈ›i pregătit, înscrie-te în lista de aÈ™teptare pentru alcătuirea echipei. Procesul de alcătuire a echipei va încerca să te introducă într-o echipă cu jucători similari cu tine ca nivel de aptitudini, È›inând cont de performanÈ›ele tale din fiecare joc.

    [*]Pentru a te înscrie în lista de aÈ™teptare pentru alcătuirea echipei, dă clic stânga pe butonul "Joc" din partea de stânga sus a clientului PvP.net. [*]În meniul Joc, selectează opÈ›iunea "Solo" din partea de stânga sus. [*]AÈ™teaptă ca lista pentru alcătuirea echipei să te anunÈ›e că ai fost introdus într-un joc. Vei auzi o goarnă de luptă È™i vei primi un mesaj care te invită să treci la selectarea campionului.

Nu te îngrijora dacă nu ai succes la început: procesul de alcătuire a echipei se va adapta progresiv, astfel încât să joci cu utilizatori de nivel similar. Dacă vrei să încerci o strategie nouă, poÈ›i oricând să revii la un joc de antrenament pentru a vedea cum se comportă un anumit campion într-o luptă cu boÈ›ii.

Riot Games le mulÈ›umeÈ™te în mod deosebit lui Larias È™i lui Spunkify pentru contribuÈ›iile lor la acest tutorial!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...