Jump to content

Welcome to our site

Take a moment to join us, we are waiting for you.

Recommended Posts

Vreau sa-mi cumpar un calculator. Il voi achizitiona pe componente si am nevoie de niste sfaturi. Mai intai, aplicatiile pentru care va fi folosit:

-Evidenta contabila (diverse softuri de contabilitate...);

-Net;

-Filme, muzica;

-Probabil va fi folosit pe post de televizor cu un tv tunner;

-Ocazional va fi transportat la cate o sonorizare;

 

Dupa cum se vede nu am nevoie de performante foarte ridicate. Ma intereseaza in primul rand stabilitatea. Vreau sa pot folosi acest calculator pentru aplicatiile enumerate acolo, multi ani de aici inainte, nu sunt adeptul schimbarii calculatorului in fiecare an. Va rog sa-mi recomandati un procesor si o placa de baza buna, in acest sens.

 

Referitor la procesor, multa lume mi-a recomandat sa merg pe INTEL, daca vreau stabilitate, dar parerile sunt impartite. Unii zic ca sunt si unele AMD-uri cu performante la fel de bune, dar cu pret mai scazut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru aplicatiile pe care vrei sa le folosesti nu merita sa investesti multi bani. Cu bani putini si bine utilizati poti avea un calculator stabil care sa te tina multi ani. Eu iti recomand placa de baza Asus P5KPL-VM (Platforma Intel LGA-775). În cazul iubitorilor de platforme Intel, opţiunile s-ar putea îndrepta din capul locului către plăcile de bază echipate cu chipset-ul G33, ultima strigare în materie de grafică integrată. Numai că aici intervine o problemă: preţul plăcilor de bază cu G33 este destul de mare. Dispune de Intel G31, un chipset puţin mai recent decât i945G. Făcând pereche cu acelaşi southbridge (ICH7) folosit şi de i945G, G31 are, pe de altă parte, un northbridge (chip-ul care administrează schimbul de date dintre procesor şi memorie) mult mai recent, care introduce în mod natural compatibilitate cu procesoarele Core 2 Duo, Core 2 Quad, precum şi cu viitoarele procesoare Intel pe 45nm. Mai mult, Front Side Bus-ul de 1333 MHz este suportat oficial de acest chipset. De remarcat este faptul că nucleul grafic de care dispune G31 este cu desăvârşire capabil să susţină interfaţa grafică Aero din Windows Vista.Este o placă de bază micro-ATX semnată de Asus. Echipată cu două slot-uri pentru memorii DDR2 800 şi cu două porturi PCI, placa de bază include, la fel de bine, un slot PCI Express x16 şi unul PCI Express x1. De asemenea oferă acces la patru conectori Serial-ATA 3Gb/s, la un chip audio cu şase canale, precum şi la un controller de reţea de tip Gigabit.

Placa de baza se gaseste la un pret ieftin de 242ron si cred ca merita avand in vedere chipset-ul grafic G31 si compatibilitatea cu FSB1333 si viitoarele procesoare pe 45nm ii confera o mentinere indelungata pe piata.

 

La procesor iti recomand Intel Pentium E2160 Intel (Pentium)Core 2 Duo E2160 1.8Ghz este, aşa cum sugerează şi numele, un procesor dual core. Realizat în procesul constructiv de 65 nm şi propus pentru platformele socket LGA775. Dacă Pentium E2160 moşteneşte arhitectura Intel Core, el pierde, în mod natural, o serie din caracteristicile modelelor mai avansate. Astfel, faţă de CPU-urile Core 2 Duo din gamele superioare, care oferă 4 MB cache L2, E2160 este dotat cu doar 1 MB de memorie cache L2, partajată între nuclee. Compatibil SSE3 şi integrând tehnologia EM64T, Pentium E2160 adoptă un FSB de 800 MHz (spre deosebire de modelele mai evoluate care se laudă cu un FSB de 1066 sau 1333 MHz) şi afişează o frecvenţă de operare de 1.8 GHz. El poate oferi performanţe apreciabil mai mari decât Athlon 64 X2 3800+, în vreme ce caracteristicile termice şi potenţialul de overclocking sunt cu mult mai bune. E2160 1.8GHz 1MB 800 este la un pret de 260 ron.

Deci Asus P5KPL-VM 240ron+Core 2 Duo E2160 1.8Ghz 260ron rezulta un total de 500ron(preturile sunt luate de la Madd Iasi :P )

 

Dar cum bine ai zis parerile sunt impartite, deci mai aduna pareri.

 

Succes in alegerea configuratiei :D

1772_m.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am amanat achizitia noului sistem pana in mometul de fata datorita faptului ca am fost ocupat cu alte probleme. Aplicatiile pentru care va fi folosit noul sistem sunt tot cele mentionate in primul post:-Evidenta contabila (diverse softuri de contabilitate...);-Net;-Filme, muzica;-Probabil va fi folosit pe post de televizor cu un tv tunner;-Ocazional va fi transportat la cate o sonorizare;Am fost la magazinele locale zilele astea si mi-au atras atentia procesoarele AMD Athlon 64 X2 (4600+, 4800+). M-am gandit sa merg pe asa ceva. Ce parere aveti despre ele? Cum sunt in comparatie cu Intel E 2160 sau E 2180?Un vanzator mi-a spus ca E2160 nu ar fi foarte stabil, si de aceea nici nu il mai comercializeaza...O fi adevarat? :blink: Si referitor la placa de baza (aici e marea dilema ca nu stiu ce sa aleg), vreau ceva pe soket AM2 cu video incorporat, sa aiba racire buna si sa nu-mi faca probleme in viitor, fiindca acest calculator vreau sa poata fi folosit multi ani de aici inainte (vreo 10 :P ). Eventual sa existe si oarecare posibilitate de up-grade pe viitor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai e nimeni pe aici? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu ai achizitionat ceva intre timp...ti-as recomanda cu caldura noul XPS One. Este unul din cele mai noi modele de la dell cu procesor core 2 duo, tv tuner incorporat...este o minunatie de sistem :) La cum arata si ce poate, a innebunit clientii din madd :)) cel putin de la noi din magazin, pana la nici o saptamana de la sosire s-a si vandut :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×