Jump to content

m@dd forum

Take a moment to join us, we are waiting for you.

Sign in to follow this  
Evolution

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Rate this topic

Recommended Posts

Un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” poate apărea şi în timpul instalării Windows, atunci când programul de instalare reporneşte în timpul procesului de instalare. Dacă primiţi o eroare Stop în timpul execuţiei programului de instalare, primiţi al doilea mesaj de eroare.

 

Viruşi în sectorul de încărcare

Mesajul de eroare „Stop 0x0000007B” poate apare în cazul în care computerul este infectat cu un virus în sectorul de încărcare. Verificaţi computerul pentru a găsi viruşi. Dacă găsiţi un virus, verificaţi şi dischetele pentru a găsi viruşi înainte să le utilizaţi din nou.

 

Microsoft nu furnizează software care poate detecta sau elimina viruşii din computer. Dacă bănuiţi sau confirmaţi că un virus a infectat computerul, obţineţi un software antivirus actual.

În cazul în care computerul a fost infectat, el poate fi expus unor alte feluri de atacuri. Se recomandă să reconstruiţi serverele expuse la Internet care sunt infectate, urmând indicaţiile publicate pe site-ul Web CERT (://.cert.org/) . Serverele expuse la Internet sunt servere care funcţionează fără un paravan de protecţie sau altă formă de protecţie. De asemenea, este o idee bună să reconstruiţi orice computere care sunt în pericol datorită aproprierii lor de computerele infectate, înainte să le repuneţi în funcţiune.

 

Dacă un virus a infectat computerul Windows XP şi un program de detectare de viruşi nu poate să elimine virusul şi să repare sistemul, trebuie să repartiţionaţi şi să formataţi hard diskul, apoi să reinstalaţi Windows XP.

 

Probleme cu driverele de dispozitiv

Este posibil să primiţi un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” în următoarele scenarii:

 

* Un driver de dispozitiv necesar pentru controlerul de încărcare a computerului nu este configurat să pornească în timpul procesului de pornire.

* S-a deteriorat un driver de dispozitiv necesar pentru controlerul de încărcare a computerului.

* S-au deteriorat informaţii din registry Windows XP (informaţii legate de modul în care se încarcă driverele de dispozitive în timpul pornirii).

 

Windows XP necesită un driver miniport pentru a comunica cu controlerul de hard disk utilizat pentru pornirea computerului. Dacă Windows XP nu furnizează un driver de dispozitiv pentru controler sau dacă Windows XP utilizează un driver deteriorat sau incompatibil, trebuie să înlocuiţi driverul cu o copie validă, compatibilă cu controlerul şi cu Windows XP.

 

Dacă secţiunea System din registry-ul Windows XP este deteriorată, este posibil ca Windows XP să nu încarce driverul de dispozitiv miniport solicitat de controlerul de încărcare. Pentru a rezolva această problemă, restabiliţi o copie de rezervă de registry.

Probleme cu componentele hardware

Mesajul de eroare „Stop 0x0000007B” poate apare dacă există un conflict de resurse între controlerul de încărcare şi alt controler, sau între dispozitivele SCSI. De asemenea, un mesaj de eroare Stop poate apare dacă translatarea a unităţii nu este efectuată sau dacă s-a modificat translatarea unităţii. Pentru a depana această problemă:

 

1. Dacă există un conflict de IRQ sau I/O de port între controlerul de încărcare şi alt controler, Windows XP nu mai răspunde (se blochează sau afişează un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B”. Dacă aţi adăugat recent o componentă hardware nouă, eliminaţi-o sau configuraţi-o astfel încât să nu intre în conflict cu resursele altor controlere instalate.

2. Dacă utilizaţi un hard disk SCSI, verificaţi lanţul SCSI pentru terminaţia corectă. Eliminaţi orice dispozitive SCSI neutilizate sau asiguraţi-vă că fiecare ID SCSI este unic.

3. Asiguraţi-vă că este activată translatarea de unitate (dacă este necesară) şi că nu s-a modificat. De exemplu, dacă aţi schimbat recent controlerele între ele, se poate produce această problemă.

 

Alte probleme

Printre alte cauze potenţiale pentru un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” se numără:

 

* Volumul de încărcare este deteriorat şi nu poate fi iniţializat de Windows XP. Dacă sistemul de fişiere este deteriorat şi Windows XP nu poate iniţializa volumul de încărcare în timpul procesului de pornire, atunci fie mutaţi unitatea pe alt computer pe care se execută Windows şi executaţi comanda chkdsk pe acea unitate, fie creaţi o instalare paralelă de Windows XP pe unitate (într-un folder separat). Programul de instalare Windows XP verifică integritatea volumului înainte să copieze fişiere şi poate remedia anumite probleme în timpul procesului.

* Dacă instalaţi Windows XP pe o partiţie de încărcare oglindită care a fost creată de Microsoft Windows NT 4.0. Windows XP nu acceptă seturile de volume Ftdisk Windows NT 4.0. Dacă executaţi Microsoft Windows 2000, trebuie să efectuaţi conversia tuturor seturilor de volume Ftdisk la volume dinamice, înainte să faceţi upgrade la Windows XP. Dacă executaţi Windows NT 4.0, întrerupeţi oglinzile şi creaţi copii de rezervă pentru toate datele de pe volumele în benzi, RAID5 sau de pe seturile de volume extinse, înainte să faceţi upgrade la Windows XP. Seturile Ftdisk pot să nu fie accesibile după upgrade.

 

Depanare generală

 

1. Dacă primiţi unul dintre aceste mesaje de eroare în timp ce instalaţi Windows XP, actualizaţi BIOS-ul computerului sau obţineţi drivere Windows XP pentru controlerul de hard disk (de la producătorul computerului, al plăcii de bază sau al controlerului de hard disk), sau aplicaţi ambele măsuri.

 

2. Utilizaţi caracteristica Last Known Good Configuration. Aceasta poate rezolva problema, în cazul în care aţi instalat un driver de dispozitiv incompatibil pentru controlerul de încărcare.

 

3. Utilizaţi opţiunea Reparare cu programul de instalare Windows XP.

 

4. Restabiliţi o copie de rezervă a registry. fix_stop_0x0000007b_inaccessable_boot_device_error_for_windows_7_and_windows_vista.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...