Jump to content

m@dd forum

Take a moment to join us, we are waiting for you.

Recommended Posts

Datorita investitiilor continue realizate de companii in urma recesiunii economice globale, estimarile pentru anul urmator anunta o extindere a pietei de externalizare IT. Datorita experientei si specializarii continue, avantajelor regionale si abilitatilor manageriale ridicate, se asteapta ca in 2011 outsourcing-ul sa se transforme dintr-o functie fragmentata intr-una mult mai integrata, ce sa ajute companiile sa isi indeplineasca obiectivele in continuare.

 

Strategia aleasa pentru succes: externalizarea multipla

 

In 2011, piata de outsourcing se va orienta din ce in ce mai mult spre strategii complexe.In anul urmator companiile vor incerca sa gaseasca furnizori de outsourcing cu capacitati puternice de livrare la nivel mondial, in efortul lor de a optimiza structura costurilor, de a creste puterea de analiza, de a folosi resursele de forta de munca disponibile la nivel mondial si de a aduce inovatia in activitatea desfasurata.

 

Softurile dedicate dispozitivelor mobile vor surclasa aplicatiile adresate platformelor traditionale

 

Odata cu cresterea ratei de utilizare a dispozitivelor mobile in cadrul mediului de business, companiile sunt concentrate mai mult ca niciodata pe dezvoltarea si evolutia aplicatiilor software pentru dispozitive precum iPhone, Android si Tabletele PCs. Astfel, evolutia softurilor mobile va depasi in 2011 pe cea a aplicatiilor dedicate platformelor de calcul traditionale. Mergand chiar mai departe cu aceasta tendinta, companiile vor cere acces la servicii si conexiuni wireless la Internet in automobile si avioane lucru care va duce la aparitia unor noi solutii pentru a satisface aceasta cerere in crestere.

 

Outsourcingul ramane in prim-plan

 

Astazi, din ce in ce mai multi directori recunosc ca outsourcingul poate aduce beneficii semnificative prin eficienta, productivitate, calitate si reducerea costurilor. In 2011, companiile vor cauta un furnizor de servicii outsourcing care sa aiba capacitatea de a prelua intregul produs, procesul de dezvoltare a aplicatiilor si in unele cazuri sa gestioneze intreaga functie de afaceri. Acest lucru va permite companiei sa isi concentreze eforturile interne pe cresterea afacerii, in timp ce intreprinderea de outsourcing se va ocupa de structurarea si optimizarea costurilor si alti factori care pot aduce crestere.

 

Cloud Computingul se extinde in mediul enterprise

 

Fie ca este folosit ca si capacitate de stocare sau pentru a reduce emisiile de carbon ale unei anumite companii, cloudul va inregistra cresteri in 2011 mai ales in zona serviciilor de Internet. Marile corporatii vor profita de avantajele aduse de cloud, indoielile initiale lasand loc beneficiilor clare aduse de reducerea costurilor si optimizarea infrastructurii. Drept urmare, piata de outsourcing va intregistra o crestere brusca a cererii de aplicatii si inovatii necesare pentru dezvoltarea de noi solutii corporate.

 

Industriile care vor influenta outsourcingul in 2011

 

Ca raspuns la cresterea presiunilor si reglementarilor impuse in ultimi ani asupra industriei bancare, outsourcingul va inregistra o crestere importanta tocmai datorita companiilor de servicii financiare. Mai exact, companiile care isi desfasoara activitatea in domeniu bancar, sectorul investitiilor de capital si cel al managementului riscului vor gasi valoarea si calitatea oferite de outsourcing ca fiind extrem de ispititoare. In plus sectorul auto va inregistra o crestere in ceea ce priveste contractele de outsourcing datorita cresterii cererii pentru proiecte de dezvoltare a unor surse de divertisment integrate si alte optiuni ale autovehiculelor. Alte industrii cum ar fi e-commerce,mass media si telecomunicatie vor apela la outsourcing pentru a folosi tehnologiile imbunatatite care vor permite noi servicii si modele de venituri.

 

Externalizarea este intr-un proces intens de evolutie, din ce in ce mai multe companii mari recunoscand valoarea pe care o pot genera furnizorii de outsourcing. In timp ce multi raman precauti in urma recesiunii economice globale, multe alte intreprinderi cauta metode eficiente din punct de vede al costurilor pentru a-si accelera activitatile cheie in 2011. Astfel dezvoltatorii de software care vor putea satisface cererea tot mai mare pentru expertiza in domenii, cum ar fi dezvoltarea progresiva de aplicatii mobile si cloud computing, si in acelasi timp vor adera la strategii care vor genera cel mai mare ROI pentru clienti, vor avea un avantaj semnificativ in 2011.

 

Ce inseamna "Externalizare IT" ?

Externalizare IT este procesul prin care o companie contracteaza o alta companie pentru a se ocupa de infrastructura IT interna. In limba engleza IT Outsourcing este cunoscut tarilor din vestul UE si SUA inca de acum 20 de ani. La noi acest proces de externalizare este in plina dezvoltare. Pentru marea majoritate a companiilor din Romania, externalizarea IT poate duce la o scadere drastica a chelutielilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...